7 asiaa strategian johtamisen onnistumiseksi – Juho Lipsanen LATO:sta

vodcast Juho Lipsanen

7 asiaa strategian toteutuksen onnistumiseksi – Juho Lipsanen LATO:sta


Strategian toteuttaminen, tai strategian jalkauttaminen, kuten sitä myös kutsutaan, on johtamisessa aivan keskeisiä menestystekijöitä. LATO:n hallituksen Juho Lipsanen kävi Loyalisticin videoblogin Antti Pietilän vieraana keskustelemassa strategian toteutuksesta.  Monet muistavat hänet Soneran ja Alma Median toimitusjohtajana. Tärkeitä ovat olleet myös vuodet ABB:n johtotehtävissä ja hallitusammattilaisena.

Johtamisessa, puhutaan sitten konserneista, pk-yrityksistä, osastoista tai vaikkapa itsensä johtamisesta, tarvitaan hyvä suunnitelma, useimmiten strategiaksi kutsuttu. Paraskaan strategia ei auta, jos sitä ei saada toteutettua.  Juho Lipsasen mukaan strategian toteutuksen voi jakaa 7 asiaan tai kerrokseen, joista alempi voittaa aina ylemmän. 

Mitä hyvää strategian toteutuskykyyn sitten kuuluu? Ja miten strategia toteutetaan onnistuneesti?

Katso oheiselta videolta, mitä tämä voisi käytännössä tarkoittaa organisaatiossasi. Jos haluat tutustua asiaan mielummin podcast-muodossa löydät ohesta myös äänitteen keskustelusta.

Muista ladata myös LATO:n tuottama Strategian toimeenpanon johtamisen käsikirja TÄSTÄ

Sinua voisi myös kiinnostaa

Strategian toimeenpanokyky ja toteutus

Arvioi strategian toimeenpanokykysi –organisaatiosi nykytaso?

Strategian ja toimintasuunnitelman seuranta voi tuntua hankalalta ilman vakiintunutta rullaavaa prosessia ja yhdessä sovittua rutiinia. Tässä yhteydessä rutiinilla tarkoitetaan sovittua ja noudatettavaa tapaa toimia yhdessä, jonka tulisi juurtua organisaation selkärangasta tulevaksi automaatioksi. Työkäytännön tarkoitus on vakioida ja tuoda systematiikka, jotta strategia saataisiin toteutettua niin kuin ollaan suunniteltu – hyvässä yhteistyössä ja läpinäkyvästi.

Read More »
Hoshin Kanri kuvituskuva

Hoshin Kanri? Mikä? Miten? Miksi?

On mahdollista, että olet päätynyt jossain kohtaa työuraasi tai opiskeluaikoinasi keskustelemaan lean-johtamisesta. Tässä yhteydessä keskusteluissa on saattanut esiintyä Hoshin Kanri -niminen johtamismalli.

Read More »