Milloin strategiatyökalusta ei ole hyötyä – 3 tapausta

Strategiatyökalu - 3 syytä miksi ei

Oletteko lähdössä yhteisiin strategiatalkoisiin ja mietitte, mitkä työkalut jakelet talkoolaisille. Jokainen työ on mukavampaa ja tehokkaampaa sopivalla välineellä – Ponssen metsäkoneella kätevästi savotalle ja Hooverilla hoituu perjantaisiivous. Strategian toteutuksessa kannattaa samalla lailla satsata työkaluun, jotta motivoivat ajatukset tulevista onnistumisista eivät muutu ankeuttavaksi raportoinnin mustaksi aukoksi.

(lukuvinkki: Arvioi strategian toimeenpanokykysi)

Strategiatyökalu voi merkittävästi helpottaa strategian toimeenpanoa sekä seurantaa. Sen avulla säästetään työaikaa ja saadaan kirkastettua ymmärrys yhteisestä päämäärästä. Strategiatyökalu ei kuitenkaan ole ideaalein valinta kaikille organisaatioille eikä kaikkiin tilanteisiin. Seuraavassa muutamia esimerkkejä.

1) Yksintyöskentely:

Jos työskentelet yksin, niin työkalu ei todennäköisesti tehosta toimintaasi. Voit seurata strategian edistymistä esimerkiksi Word- tai Excel-tiedostolla, etkä saa erillisestä strategiatyökalusta lisäarvoa. Tämä pätee myös erityisen pieniin organisaatioihin varsinkin työskenneltäessä fyysisesti samasta paikasta käsin. Tällöin voitte helposti seurata edistymistä esimerkiksi tussitaululta tai Post-it-lapuilla.

2) Ei haluta muuttaa mitään:

Jos organisaatiossa ei tehdä erillistä strategiatyötä, vaan ajatuksena on jatkaa samalla mallilla kuten on aina ennenkin tehty, niin työkalun voi suosiolla jättää hankkimatta. Tässä lähestymistavassa, kilpailijoiden kehittyessä ja markkinoiden muuttuessa, pään pensaaseen laittaminen voi olla uhkarohkeaa.

3) Yksilöiden tavoitteet ovat ensisijaisia:

Organisaation menestys voi perustua yksinomaan yksilöiden osaamiseen ja laskutuskykyyn. Reseptinä on tällöin hoivata ja pitää kultamunia munivia avainhenkilöitä kuin kukkaa kämmenellä. Tällöin organisaation kannattaa panostaa yksilöiden yksilöllisiin suoritusedellytyksiin. Esimerkiksi putkiliike, konsulttiverkosto tai lakiasiaintoimisto voi olla tällainen.

Jos haluat tietää voisiko strategiatyökalusta olla apua teille, kilauta meidän Sampolle 040 6301330.

Sinua voisi myös kiinnostaa

Strategian toimeenpanokyky ja toteutus

Arvioi strategian toimeenpanokykysi –organisaatiosi nykytaso?

Strategian ja toimintasuunnitelman seuranta voi tuntua hankalalta ilman vakiintunutta rullaavaa prosessia ja yhdessä sovittua rutiinia. Tässä yhteydessä rutiinilla tarkoitetaan sovittua ja noudatettavaa tapaa toimia yhdessä, jonka tulisi juurtua organisaation selkärangasta tulevaksi automaatioksi. Työkäytännön tarkoitus on vakioida ja tuoda systematiikka, jotta strategia saataisiin toteutettua niin kuin ollaan suunniteltu – hyvässä yhteistyössä ja läpinäkyvästi.

Read More »
Hoshin Kanri kuvituskuva

Hoshin Kanri? Mikä? Miten? Miksi?

On mahdollista, että olet päätynyt jossain kohtaa työuraasi tai opiskeluaikoinasi keskustelemaan lean-johtamisesta. Tässä yhteydessä keskusteluissa on saattanut esiintyä Hoshin Kanri -niminen johtamismalli.

Read More »