Teknologia on helpottanut arkielämäämme – nyt on strategiasi vuoro

Navigointi kuvituskuva

Jonatan Jarkia

Viime vuosikymmenten teknologiset edistysaskeleet ovat mullistaneet tapamme johtaa omaa arkielämäämme. Olemme omaksuneet käyttöömme erityisesti teknologiaa, joka vapauttaa aikaamme lukuisista manuaalisista rutiinitoimenpiteistä. Strategia on organisaation arkea. Miksi organisaatiosi ei siis hyödyntäisi teknologiaa strategian toimeenpanon apuvälineenä? Käydään aihetta läpi käytännön esimerkin kautta:

Vielä pari vuosikymmentä takaperin autolla uuteen paikkaan ajaminen oli stressaavaa puuhaa. Piti suunnitella reittiä, muistaa ottaa kartta mukaan, ja varmuuden vuoksi varata ylimääräistä aikaa, jos perille ei heti löytyisikään. Matkan aikana pelkääjän paikalla istuvan kartturitaidot joutuivat testiin. Viestintä kuskin ja kartturin välillä johti väistämättä konflikteihin.

Nykyään elämme hyvin toisenlaisessa maailmassa. Puhelin kertoo koska pitää lähteä, niin että ruuhka otetaan huomioon, mistä käännytään, ja kuinka monta minuuttia ennen kuin ollaan perillä. Stressi onnistumisesta on poistunut, etukäteissuunnittelua ei tarvita, ja mikä parasta, keskusteluyhteys kuskin ja kartturin välillä säilyy!

Mitä jos ottaisit saman harppauksen strategian läpivientiin? Poistaisit vanhanaikaisen kartan (Excel), muuttaisit jatkuvan kysymisen ja seuraamisen kierteen tehokkaaksi ajantasaiseksi tiedoksi, ja saapuisit maaliin hyvissä ajoin ja rentoutuneena?

Tämä on tullut  osaksi arkipäivää organisaatioissa jotka ovat ottaneet käyttöönsä digitaalisen strategian läpiviennin työkalun. Puhelimessa toimiva tavoitteiden ja toimenpiteiden ohjaus on vastaus strategian läpivientiin siinä missä karttasovellus on autoiluun.

Miksi strategian johtamisessa tulisi käyttää runsaasti aikaa raportoinnin ja datan analysoinnin manuaalisiin rutiinitoimenpiteisiin, jos teknologian avulla tämä vaihe saadaan suoritettua nopeasti ja digitaalisesti? Olet koko ajan tietoinen missä mennään ja mihin tulisi kääntyä seuraavaksi. Työkalun avulla voit keskittyä paremmin ydintekemiseen, eli strategiasi ohjaamiseen, siinä missä karttasovellukset antavat sinun keskittyä ajamiseen. 


Jos teidän yrityksellä on strategia ja haluatte toteuttaa sen läpinäkyvästi, ilman stressiä ja kommunikaatiohaasteita, tutustu työkaluumme ilmaiseksi tästä.

Sinua voisi myös kiinnostaa

Strategian toimeenpanokyky ja toteutus

Arvioi strategian toimeenpanokykysi –organisaatiosi nykytaso?

Strategian ja toimintasuunnitelman seuranta voi tuntua hankalalta ilman vakiintunutta rullaavaa prosessia ja yhdessä sovittua rutiinia. Tässä yhteydessä rutiinilla tarkoitetaan sovittua ja noudatettavaa tapaa toimia yhdessä, jonka tulisi juurtua organisaation selkärangasta tulevaksi automaatioksi. Työkäytännön tarkoitus on vakioida ja tuoda systematiikka, jotta strategia saataisiin toteutettua niin kuin ollaan suunniteltu – hyvässä yhteistyössä ja läpinäkyvästi.

Read More »
Hoshin Kanri kuvituskuva

Hoshin Kanri? Mikä? Miten? Miksi?

On mahdollista, että olet päätynyt jossain kohtaa työuraasi tai opiskeluaikoinasi keskustelemaan lean-johtamisesta. Tässä yhteydessä keskusteluissa on saattanut esiintyä Hoshin Kanri -niminen johtamismalli.

Read More »